KATALOG KSIĘGOZBIORU GBP W CEGŁOWIE
Znaleziono 3 pozycje należące do serii: Dobra Kuchnia
POZ/ODP:
[wybór i oprac. Iwona Czarkowska].
ADRES WYDAWNICZY:
Bielsko-Biała : Wydawnictwo Dragon, cop. 2010.
SERIA:
Dobra Kuchnia
HASŁA:
Drób - kucharstwo i przetwórstwo OPIS FIZYCZNY:
48 s. : il. kolor. ; 21 cm.
SYGNATURA:
64
KOD KRESKOWY
INWENTARZ:
400000389301
38930
UWAGI:
U góry s. tyt. i okł.: Pokaż się z dobrej kuchni.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?
Dania z grzybów
POZ/ODP:
[wybór i oprac. Jolanta Bąk].
ADRES WYDAWNICZY:
Bielsko-Biała : Wydawnictwo Dragon, cop. 2010.
SERIA:
Dobra Kuchnia
HASŁA:
kucharstwo i przetwórstwo OPIS FIZYCZNY:
48 s. : il. kolor. ; 21 cm.
SYGNATURA:
64
KOD KRESKOWY
INWENTARZ:
400000389318
38931
UWAGI:
U góry s. tyt. i okł.: Pokaż się z dobrej kuchni.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?
Wielka księga polskich produktów regionalnych i tradycyjnych
TWÓRCY:
Pokaż informacje [>>] Zioła-Zemczak, Katarzyna. Oprac.
POZ/ODP:
[opracowanie tekstu Katarzyna Zioła-Zemczak].
ADRES WYDAWNICZY:
Bielsko-Biala : Wydawnictwo Dragon, cop. 2016.
SERIA:
Dobra Kuchnia
HASŁA:
Kuchnia regionalna - Polska Produkt regionalny - Polska Przepisy kulinarne OPIS FIZYCZNY:
447, [1] s. : il. kolor. ; 34 cm.
SYGNATURA:
64 [R]
KOD KRESKOWY
INWENTARZ:
400000457635
45763
TREŚĆ: Pokaż informacje o treści pozycji >> Część pierwsza opisuje szczegółowo 38 przysmaków regionalnych - nie tylko ich walory smakowe, ale także sposoby, w jaki powstają, ich związki z tradycją, historią i geografią regionu. Część druga to zwięzły katalog ponad 1500 produktów tradycyjnych uporządkowany według województw. Wielka księga... to znakomite kulinarne - wademekum, niezastąpione dla wszystkich, którzy podróżując po Polsce, lubią odkrywać lokalne specjalności, poszukują przysmaków na lokalnych targach żywności i świadomie kupują polską żywność. Oprócz opisów produktów i gotowych potraw Czytelnik znajdzie tu informacje o świętach i festiwalach kulinarnych, wybrane przepisy i liczne ciekawostki. Całość uzupełniają apetyczne zdjęcia.
SPIS TREŚCI: Pokaż spis treści >> Produkty regionalne Bryndza podhalańska Jagnięcina podhalańska Oscypek Redykołka Miód z Sejneńszczyzny/Łoździejszczyzny Pierekaczewnik Ser koryciński swojski Andruty kaliskie Olej rydzowy Rogal świętomarciński Wielkopolski ser smażony Chleb prądnicki Fasola Piękny Jaś z doliny Dunacja / Fasola z doliny Dunajca Jabłka łąckie Karp zatorski Kiełbasa lisiecka Obwarzanek krakowski Suska sechlońska Czwórniak Trójniak Dwójniak Półtorak Kabanosy Kiełbasa jałowcowa Kiełbasa myśliwska Wiśnia nadwiślanka Cebularz lubelski Fasola korczyńska Fasola wrzawska Podkarpacki miód spadziowy Miód drahimski Truskawka kaszubska Miód kurpiowski Jabłka grójeckie Kołocz śląski Krupnioki śląskie Miód wrzosowy z Borów dolnośląskich Śliwka szydłowska Produkty tradycyjne UWAGI:
Na s. tyt. i okł.: Smakuj Polskę : regionalne specjały i tradycje kulinarne.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?
WYDRUK KATALOGÓW